Известие

Collapse
No announcement yet.

Лека вибрация при висока скорост > 140км/ч

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лека вибрация при висока скорост > 140км/ч

Здравейте

По изминалите празници пътувах София Бургас София по магистрала Тракия и усетих някаква лека вибрация във волана при
    скорост над 130-140км. Вибрацията е много специфична, усеща се все едно се кара по павета но значително притъпено и слабо
    сравнение с наистина каране по павета. Вибрацията се усеща и когато не съм на скорост. Като цяло не е константна или свързана
    с ускорение или намаляне на скорост. Понякога изчезва за малко и после пак се появява за малко при абсолютно константа скорост и еднакъв път.

Това което е правено по колата преди да установя наличието на тази вибрация е поставена разпънка от екстрийм тунинг и смяна на оригиналните джанти
    с тези от подписа (чисто нови). Мислех си че гумите не са били балансирани като хората като сложих новите джанти и ходих да ги ре балансират в Диана в бургас.
    Там ми казаха че имало по 20на грама разлика в гума, но вибрацията продължава да се появява. По окачването единствения проблем
    който усетих (след като пристигнах в Бургас) е че предно дясно окачване тропа леко (лявото е ок).
    Но още като купих колата карах незнайно с поразвалено окачване (даже от 2те страни) и не помня да е имало таква вибрация.
    Колата утре отива при Румен поради тази и други причини, но ми е много интересно от какво може да е и дали някой е имал подобен проблем?
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Магистралата е такава. Опитай на друг път.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Магистралата е такава. Опитай на друг път.
      Абсолютно потвърждавам. На новата северна тангента в София се съмнявах за нещо криво по мотора, но "о, чудо" по едно време се самоизправи...
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Хмм, струваше ми се че не е от пътя но може и така да е. Няма да имам време да пробвам колата преди сервиза, но след като я направят ще я тествам на северната тангента да видя как ще е. Хем ще е с оправено окачване и разни други неща . Благодарско.
        Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
          Хмм, струваше ми се че не е от пътя но може и така да е. Няма да имам време да пробвам колата преди сервиза, но след като я направят ще я тествам на северната тангента да видя как ще е. Хем ще е с оправено окачване и разни други неща . Благодарско.
          Потвърждавам и аз!! Към морето по магистралата има участъци на които ми тресе волана! Голф 2 с чисто нови гуми и всичко балансирано, Хонда Акорд и Алфи 155, едно и също и при трите!!
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

И аз давам глас за кофти настилка. Преди 3-4 седмици минавах по Тракия и на някои участъци колата се държеше по описания от теб начин. Където пътят е кърпен сравнително скоро поведението ѝ беше добро. Ето по какви хубави пътища караме, дори и магистралите ни са такива...
            Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
            GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Въпроса е че ставаше и по привидно добра настилка без дупки, кръпки и видими не равности в лявата лента. Но сигурно сте прави, асфалта може да е понабран и при висока скорост да се усеща, още повече сега разпънката като постегна предницата...
              Честно казано мненията ви доста ме успокояват хаха

Comment

Пробвай по Цариградско от Младост към колелото на 4 километър. Ще усетиш вибрации и там.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Eee на цариградско няма намерение да вдигам 150-180. Позволявам си го на магистралата от време на време като условията позволяват, ама на цариградско не бих
                  Тия дни като ми е готова колата може да пробвам на северната тангента, уикенда най вероятно.

Comment

Имам клип как в служебната Алфа вибрира предна лява пластмасова колонка на същата тангента, при скорост 120-130км/ч., още на първият ден от както я пуснаха от Джъмбо до Бенковски (зимата). Доста хубави скокчета има и на всяка една снадка на виадуктите. Единственото и хубаво е, че е с 3 активни ленти, и по нея се минава цяла София за 5-6 минути, вместо 20-60мин. по старото околовръстно. Неподходяща е за тестове на поведение на автомобила, според мен!
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Eee на цариградско няма намерение да вдигам 150-180. Позволявам си го на магистралата от време на време като условията позволяват, ама на цариградско не бих
                      Тия дни като ми е готова колата може да пробвам на северната тангента, уикенда най вероятно.
                      Няма нужда да вдигаш повече от 90
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

При скорост до около 130-140 вибрацията не съществува.

Comment

При скорост до около 130-140 вибрацията не съществува.
                          Тогава може да е тръгнало някое от каретата на полуоските. Иначе Тракия, в участъка на "Актор" между Нова Загора и Ямбол е станала на едни ситни напречни бабунки, ако ти е тресло там - не се притеснявай - от пътя е.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Проблема може да е амортисьор защото излезе че окачването (носачи и тн) ми е здраво и тропането най вероятно идва от амортисьора. Малко по нататъка ще ги сменя, така и така мислех да мина през тая процедура.

Comment

сер*м ти на асвалта и магистралите в такъв случай ... За пореден път се убеждавам в каква гнусотия живеем и какво сме длъжни да търпим.
                              За капак на всичко винетки по 100 лв. ще им плащам ...
                              sigpic
                              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Working...
                              X